fbpx

3+1 dolog, amit másképp csinálnak azok, akik gyorsan eladják a lakásukat

 

Vannak, akik azt gondolják, hogy felkészülés nélkül is el lehet adni a lakásukat. ☹

Viszont vannak olyanok is, akik TUDJÁK, mit kell tenniük, hogy lakásukat a lehető legrövidebb időn belül eladják, ráadásul a legtöbbet kihozzák az eladásból.

Mutatom, mit tesznek ők ezért….

 

 

Rendet raknak, elpakolnak

Eladás előtt rakj el minden olyan holmit, amire nincs szükséged vagy nem használsz. Ha nem fog kelleni az új lakásodban, akkor ajándékozd el, add el vagy dobd ki.

A használati tárgyakat is tedd el szem elől, a vevő nem kíváncsi sem a ruhaszárítódra, sem a késkészletedre, sem a tusfürdődre. Ezek csak elvonják a figyelmét a lényegről, különben sem a legvonzóbb dolgok egy lakásban...

Dísztárgyakból is csak azokat hagyd elől, amik semlegesek és nem személyes jellegűek. A személyes tárgyak, mint pl. családi fotók, gyerekrajzok, utazások emlékei stb.  zavarják a vevőt - még nem is tudatosan -, és szintén elterelik a figyelmét. Arról nem is beszélve, hogy ezek Neked fontosak, a vevőnek teljesen érdektelenek.

Nem utolsósorban pedig minden apró, elől lévő dolog rendetlenség hatását kelti, ráadásul minél több van belőlük, annál zsúfoltabbnak is tűnik a szoba.

 

 

 

 

 

Élő szobanövénnyel dobják fel a lakásukat

Az élő növény felfrissíti és életet visz a lakásba. Színe nyugtató hatású, és jókedvre derít.

Ugyanakkor vigyázz, ne vidd túlzásba és az elhelyezése is harmonikus legyen.  Inkább egy nagyobbat, mint sok kicsi növényt válassz, az jobban mutat.

Tudod, a kevesebb több….

 

 

 

 

Kijavítják az apróbb hibákat

Nagyon fontos, hogy a vevőben kellemes benyomás alakuljon ki a lakásodról.  Ezt befolyásolják az apró, látható hibák, mint például lezáratlan parkettaszegély vagy hiányzó vízvető. Ha el akarod adni a lakásod, gondoskodnod kell ezek kijavításáról.

De vigyázat, félreértés ne essék!
Nem arról van szó, hogy el kellene tüntetni a rejtett hibákat!  Azokat a hiányosságokat kell pótolni, amik kis értékűek, de feltűnőek és ezért rögtön észrevehetőek.  Ilyenek a kiégett égő a fürdőszobai tükör fölött vagy a csepegő csap.

Kelts Te is jó benyomást a vevődben, hogy azt lássa, jó gazda módjára vigyázol a lakásra!

 

Felkészítik eladó lakásukat a fotózásra és a megtekintésre

A fotózás előtt makulátlan tisztaságot és rendet csinálnak.
Alaposan kitakarítanak, mert tudják, hogy a tisztasággal már félig nyert ügyük van!
A rendrakással megmutatják, mekkora is valójában a helyiség, hogyan lehet ügyesen kihasználni a tereket és a meglévő adottságokat. Kicsinosítják a lakást, megszüntetik a zsúfoltságot és egy, letisztult, ugyanakkor otthonos képet mutatnak róla.

 

 

 

 

 

 

Ha többet is szeretnél megtudni arról, hogyan készítsd fel lakásodat az eladásra, add meg itt a telefonszámod, és szívesen elmondom, hogyan tudom szakszerűen feltuningolni az ingatlanod!

... vagy iratkozz fel szakmai heti magazinunkra ITT, hogy hetente első kézből kapd meg a legújabb home staging cikkeket, érdekességeket, híreket.

 

 

 

Kommentek