fbpx

Balatoni Ildikó, home staging tanácsadó vagyok.

Lakott lakások felkészítésére specializálódtam, melyek ezzel a technikával vonzóbbak és eladhatóbbak, mint felkészítés nélküli társaik.

Balatoni Ildikó, home staging tanácsadó

Mit jelent a home staging?

A home staging az ingatlan professzionális felkészítését jelenti eladás előtt, ezáltal az gyorsabban és adott esetben magasabb áron kel el a piacon.

Miben segíti a home staging az eladást?

Amikor az ingatlan fel van készítve az eladásra, azzal a legszebb arcát mutatja, láttatja a benne rejlő lehetőségeket, azt az életet, amit nyújtani tud vevőjének. Ezzel a vevő jobban el tudja képzelni magát az ingatlanban, meglátja azokat az adottságokat is, amik home staging nélkül esetleg rejtve maradnának előle.

Hogyan működik a home staging?

Ma már nem az a kérdés, hogy egy ingatlant felkészítve vagy anélkül lehet jobban eladni. Azok az ingatlanok, amiket felkészítettek az eladásra, sokkal gyorsabban és akár magasabb áron kelnek el, mint amiket egy adott pillanatban véletlenszerűen lefotózva, átgondoltság és jól megszerkesztett hirdetési stratégia nélkül akarnak eladni.

A hagyományos home staging a legalább jó állapotú ingatlanok felkészítési módja.
Bútorok és kiegészítők stílusban és színben összehangolt összeválogatásával, beszerzésével, vagy éppen – ha a lakásban zsúfoltság van – azok eltávolításával, átrendezésével válik az ingatlan piacképessé, gyorsan eladhatóvá, és hozzuk ki az eladásából a maximális árat.

Mire specializálódtam?

Home staging tanácsadóként lakott lakások felkészítésére specializálódtam, melyek ezzel a technikával vonzóbbak és eladhatóbbak, mint felkészítés nélküli társaik. Rendrakással, kisebb átrendezéssel, színek és stílusok összehangolásával, letisztultsággal és dekorációkkal a lakás egységes, rendezett és harmonikus képet mutat, gyorsabb eladást és a lehető legmagasabb eladási árat biztosítva tulajdonosának.

Milyen speciális megoldásokkal tudok segíteni?

Rapid staging – Gyorsított felkészítés dekorációkkal, kiegészítőkkel

A Rapid staging nagyban elősegíti egy lakott ingatlan gyorsabb eladását. Ebben az esetben nem kell nagy bútorokat mozgatni, átpakolni, átrendezni, mert a rapid staging a dekorációkkal, kiegészítőkkel éri el a meghittség, otthonosság érzetét.
Az alapberendezést nem alakítom át, legfeljebb felfrissítem az enteriőrt új díszpárnákkal, faliképekkel, apróbb dekorációkkal.
Friss, egységes stílus-és színvilágot alkotok, amivel megújítom a meglévő berendezést. Itt is a letisztult, ugyanakkor hangulatos belső tér kialakítása a cél, amibe a vevő bele tud szeretni és el tudja képzelni magáénak.

Virtuális staging – Inspirációk a berendezéshez 3D látványtervekkel

3D látványtervekkel egy lehetséges berendezést mutatok a vevőnek, ha nem tudná elképzelni a tereket bútorok nélkül, ezért félne megvenni az ingatlant. A lakás virtuális berendezése elsősorban üres vagy felújítandó állapotú ingatlanoknál éri meg. A 3D látványtervekkel ugyanis méretarányos, élethű berendezést mutatok, amivel inspirációkat, ötleteket és megvalósítási ehetőséget is adok a vevőnek!
Másik előnye, hogy többféle stílust is bemutatható, kérésre könnyen lehet változtathatók a falszínek és a burkolatok.
Ezen kívül kényelmes, gyors és költséghatékony megoldás a többi staginghez képest!

Melyik módszer a legjobb?

Igazából mindegy is, melyik home staging módszert alkalmazzuk az ingatlan felkészítésére, a lényeg, hogy tisztában legyünk azzal, melyikkel lehet a leggyorsabban és akár több pénzért eladni az ingatlant!

 

Ha érdekel, hogyan tudod a home staging segítségével a lehető legtöbbet kihozni a lakásod eladásából, iratkozz fel szakmai heti magazinomra ITT, hogy első kézből kapd meg a legújabb home staging cikkeket, érdekességeket, híreket!