fbpx

Hogyan add el az ingatlanod, ha érzelmileg kötődsz hozzá?

 

Egy ingatlan eladása mindig nagy feladat. Rengeteg mindenre kell gondolnod, sok körülmény befolyásolja; az első és legnagyobb kérdés azonban az érzelmi kötődés, illetve annak feloldása!

Egy lakás, ami sok éven át az életed része volt. Ide születtél, ide jöttél haza, számos emléket őriz, sőt, lehet, hogy családod keze munkája, rengeteg megtakarított pénze is benne van.

Persze, az eszeddel tudod, miért akarsz megválni: túl kicsi vagy túl nagy lett, más életszakaszba léptél vagy újfajta vágyaid és igényeid lettek.

 

 

Tudatosítsd magadban, miért adod el

 

Tudatosítsd magadban, miért adod el a lakásod. Válaszold meg magadnak a kérdést, hogy miért döntöttél az eladás mellett?

Bizonyára céljaid vannak vele és bizonyára nyomósak azok a célok, amiket el akarsz érni az eladással.

Koncentrálj arra a bizonyos célra, sose veszítsd szem elől, ha kell, írd ki magadnak egy papírra vagy egy felírótáblára, így könnyebben fog menni az elengedés!

 

Nézz a lakásra a vevő szemével

 

A lakás eladása előtt nézd végig a vevő szemével! A te szemed már megszokta a látványt, nem vesz észre olyat, amit egy friss szem rögtön meglát.

Kérj meg egy barátot, ismerőst, vagy ingatlanos szakembert, aki nem minden nap látja a lakást, hogy mit gondol róla? Milyennek látja az állapotát és szerinte vannak-e olyan apróbb hibák, javítanivalók, amiket el kell végezni?

 

 

Személyteleníts

 

Távolítsd el a személyes tárgyaidat, hogy a vevő figyelme ne ezeken akadjon meg, hanem a lakás egészét láthassa! Hagyj teret a fantáziájának, hogy el tudja képzelni SAJÁT életét a lakásban!

 

Kezdj el dobozolni, szelektálni

 

Kezdd el a dobozolást és a szelektálást, mert amikor megveszik a lakást, úgyis meg kell tenni! Ha apánként, folyamatosan csinálod, könnyebb az elengedés.

 

 

Okosan árazd be a lakásod

Mielőtt az árat meghatározod, gondolj arra, hogy a te érzelmi kötődésed a vevő számára nem érték!

A vevő nem fizeti meg az élményeidet, érzéseidet, emlékeidet, ő azért fizet, amit lát a lakásból!

Mutasd meg neki az előnyeit és azt az életérzést, amit meg fog élni a lakásban...Bátran emeld ki, mi az, amitől ez a lakás többet nyújt neki, mint bármely másik...!

 

 

 

 

Ha segítséget szeretnél kérni az elengedésben, az árazásban vagy nem tudod, hogyan emeld ki a lakásod előnyeit, add meg ITT a telefonszámod, szívesen segítek... vagy iratkozz fel a heti Szakmai  Magazinra ITT, hogy hetente első kézből kapd meg a legújabb home staging cikkeket, érdekességeket, híreket.

 

Kommentek