fbpx

Így fogadd a vevőt – és el lesz bűvölve a lakásodtól !

 

A megtekintést mindig megelőzi egy időpont egyeztetés, addig van időd felkészülni az érdeklődő, a "vendég" érkezésére. Azért írtam vendéget, mert ha el akarod adni a lakásod, akkor fogadd vendégként az érdeklődőt, vedd le a lábáról és győzd meg, hogy beleszeressen a lakásodba. :-)

 

Hogyan érd el a beleszeretést? Befolyásold őt az érzékszervein keresztül!

 

 

Az első benyomás, a látvány

 

Az első és legfontosabb lépés, hogy tegyél rendet, pakold el a felesleges holmikat és takaríts ki alaposan.
A bejáratról se feledkezz meg, különösen, ha családi házban laksz!
Az ápolt környezettel, a renddel és tisztasággal jó első benyomást teszel a vevőre. És ne feledd: nincs második első benyomás!

 

 

 

 

Illata legyen a lakásnak, ne szaga

 

A megtekintés előtt szellőztess ki alaposan! Kerüld az elhasznált, áporodott levegőt, különösen az ételszagokat!  
Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor bableves illata terjeng a lakásban... inkább főzz egy kávét, ami kellemes érzelmeket vált ki az emberből...:-)

 

 

Szóljon kellemes halk zene

 

Ha megoldható, tegyél be egy semleges, halk zenét, ami ellazít és kikapcsol. Ne legyen hangos vagy megosztó, hiszen az a cél, hogy jó benyomást tegyél az érdeklődőre.

 

Készíts be egy kis nasit

 

Nem kell itt nagy dologra gondolni, de néhány szem gumicukor vagy keksz egy kis tálkában csodákra képes, pláne, ha gyerekek is jönnek. Imádják az ilyen apró ajándékokat és mint tudjuk, a gyerekek eléggé be tudják folyásolni a szülők véleményét...

 

 

És persze a legfontosabb: légy kedves és őszinte

 

Ha el akarod adni a lakásod, készülj fel az érdeklődő fogadására és fogadd őt szívesen. Ha kérdez, válaszolj készségesen, nyitottan és őszintén. Joga van tudni mindent, ami a lakással kapcsolatos, hiszen ő fog ott lakni - már persze ha el tudja képzelni az életét a lakásban.
Segíts neki információkkal, nyitottsággal, kedvességgel, és hidd el, ezzel elősegíted a döntését.

 

 

 

 

Ha többet is szeretnél megtudni arról, hogyan készítsd fel lakásodat az eladásra, add meg itt a telefonszámod, és szívesen elmondom, hogyan lehet szakszerűen feltuningolni az ingatlanod!

... vagy iratkozz fel szakmai heti magazinra ITT, hogy hetente első kézből kapd meg a legújabb home staging cikkeket, érdekességeket, híreket.

 

 

Kommentek