fbpx

Milyen a jó lakáshirdetés?

A lakáshirdetés elkészítésére érdemes időt szánni, mivel valójában ez lesz ingatlanunk névjegykártyája a pontenciális vevők számára. A frappánsan megírt hirdetési szöveg döntő szerepet játszik abban, hogy gyorsan találunk-e érdeklődőket a lakásra. Érdemes képszerűen fogalmazni, mivel így érzelmeket ébreszthetünk az olvasóban, aki fejben már az elképzelt álomlakást látja maga előtt.

Tippek a hirdetés megírásához
A lakáshirdetések megfogalmazásakor vegyünk figyelembe néhány fontos szempontot, hogy a szöveg a potenciális vevők számára érdekes és izgalmas legyen. A jól megírt anyag ismérvei:

rövid és lényegre törő,
nyelvileg és stilisztikailag jól megfogalmazott,
megszólítja a vásárlót vagy a bérlőt,
a lakás előnyeit hangsúlyozza és
kitűnik a versenytársak közül.
A legfontosabb: helyezzük a legfontosabb információkat a hirdetés elejére

Például: “Garzonlakás bevásárlóközpont szomszédságában” vagy “Parkra néző lakás erkéllyel, madárcsicsergéssel”.

A kevesebb néha több
A tömör kifejezések jobban megragadják az emberek figyelmét.

Például: Sokkal jobban hangzik, hogy “hangulatos zöldövezeti lakás kikapcsolódáshoz”, ahelyett, hogy “Ha nyugalomra és pihenésre vágyik, akkor ez a zöldövezetben lévő lakás a megfelelő az ön számára.”

Használjunk bátran jelzőket
A melléknevek képeket hoznak létre az elmében, és felkeltik az olvasók kíváncsiságát. Egy példa: “Meghitt lakás, nyugodt környéken” szebben hangzik, mint a “lakás a város szélén”. Pozitív képeket és gondolatokat idéző jelzők lehetnek:

csendes,
tágas,
napfényes,
természetközeli,
gyerekbarát,
családbarát,
világos.
Az ingatlanhirdetés főszereplői a fotók
Egy jó lakáshirdetés az alaprajzon túl nem nélkülözheti a minőségi képeket, amelyeket akár egy okostelefonnal magunk is elkészíthetünk a következők figyelembevételével:

Használjuk okostelefonunk rejtett funkcióit!
Keressük meg az önkioldó funkciót, amit a legtöbb okostelefonon “időzítő” vagy “timer” néven találhatunk meg. Az alkalmazás az exponáló gomb megnyomását követően két-három másodperc után készíti el a fotót, így megakadályozza, hogy zárkioldáskor elmozduljon a készülék és elmosódjon a kép.

Kapcsoljuk be a HDR funkciót, ami azt jelenti, hogy a kamera különböző expozíciós időt használ a kép világos és sötét területeire, majd ezeket összemossa. Hobbifotósként is jól sikerült képeket készíthetünk rossz fényviszonyok között, mondjuk, amikor az ablakon keresztül erős napfény zúdul be egy egyébként sötét szobába.

Találjuk meg a megfelelő perspektívát
A természetes, szemnek kellemes perspektíva miatt a képeket mellmagasságban kell készíteni. Szűk helyiségekben soha ne tegyük a kamerát túl alacsonyra, mert a békaperspektíva torzítja a szobát. Inkább váltsunk magasabb pozícióba, hogy a tér áttekinthető maradjon. Tartsuk egyenesen a kamerát, hogy elkerüljük a torzításokat. Ne a szoba közepéről, hanem inkább a sarkoktól fotózzunk, így nagyobb szöget fog be készülékünk.

Extra tipp:
A legtöbb okostelefonon be lehet kapcsolni az úgynevezett vízmérték vagy rácsvonalak funkciót, hogy ezzel is segítsenek nekünk egyenes fotót készíteni.

Kerüljük el a tipikus hibákat!
Figyeljünk oda a monitorok és az üvegvitrinek tükröződésére, hogy ne szerepeljünk a fotón.
Tegyük felismerhetetlenné azokat a dolgokat, amelyek nem jelenhetnek meg a fotón. Például, ha az erkélyről készítünk egy utcai fotót, takarjuk ki szerkesztéskor a rendszámtáblákat.
Használjunk mindig fekvő formátumot. Az ingatlan.com ingatlanhirdetések is erre a formátumra vannak optimalizálva.
A lakáshirdetés nem ér célba szép fotók és jól megírt szöveg nélkül. Mire ügyeljünk, ha gyorsan szeretnénk vevőt találni?

Csinosítsuk ki az ingatlant fotózás előtt
A jó fotók érdekében mindent el kell tüntetni, ami rendezetlennek tűnik a lakásban. Mivel a bérlő vagy a vevő úgyis másképp akarja majd berendezni az ingatlant, ezért a lehető legsemlegesebben kell bemutatnunk neki az építészeti jellegzetességeket és a berendezést. A home staging alapvető szabályainak figyelembevételével nem lőhetünk mellé.

Ügyeljünk a részletekre!
Ha vannak különlegességek az ingatlanban, amelyeket szívesen megmutatnánk az érdeklődőknek, szenteljünk ezeknek külön képet. Lehet ez egy stukkó, egy mutatós kilincs, ami egyedi jelleget kölcsönöz a szobának, fotózzuk le nyugodt szívvel, hátha pont egy ilyen apróságba szeret bele a vevő.

Fény, fény, fény!
A fotográfia a fényből él, ezért érdemes minél több természetes fényt használni. Nyissuk ki a redőnyöket és a közbülső ajtókat. Az okostelefon vakuját felejtsük el, nem elég erős egy szobához, sőt rosszabb esetben csak az előtérben lévő tárgyakat világítja meg.

Forrás: https://tudastar.ingatlan.com/eladnek/lakashirdetes-hasznos-tippek/

Kommentek