fbpx

Mivel ad többet az ingatlanspecialista?

Sokan valószínűleg még az ingatlanspecialista fogalmáról sem hallottak,szakertok
pedig nem összekeverendő az egyszerű ingatlanügynökkel.

Ez javarészt annak köszönhető, hogy hazánkban nem igazán jellemző gyakorlat az ingatlanközvetítők specializálódása, nincsenek igazán egy adott területen, különböző szegmensekben jártas szakemberek.
Manapság az ügynökök 95 százaléka ilyen, és rendkívül kevés az olyan, valódi specialisták száma, akik évek óta egy-egy részterület tanulmányozói és szakemberei.

Az ingatlanügynökök megítélése is folyamatosan romlik napjainkban, főként a hideghívásoknak köszönhetően egyszerű értékesítőkként tekintenek rájuk az emberek, akiknek célja minél több hasznot lehúzni a vásárlóról. Az egyszerű ingatlanügynökök tevékenysége gyakran nem hordoz hozzáadott értéket, mivel javarészt olyan emberekről van szó, akik nem rendelkeznek azzal a háttértudással és rutinnal, amiből valóban érték állítható elő – kevés ilyen képzett ember van.

A nyugati trendekkel ellenben itthon bárkiből válhat ingatlanközvetítő, ezért sokan a megfelelő tudás nélkül vágnak bele az ingatlanok közvetítésébe. Elég csak arra gondolnunk, hogy hány ingatlanközvetítői álláshirdetésbe futunk bele, amelyek jutalékos rendszeren alapulva tárt karokkal várják a képzetlen jelentkezőket.

Az ingatlanspecialista azonban az ingatlan piac egy rész-szegmensének ismerője, aki ismeri a keresett ingatlan piacát, és akinek szaktudásával gyorsabb és pontosabb döntéseket tud hozni a vevő és az eladó is. 

 • Nem mindenki ismeri ugyanolyan alapossággal a zuglói panellakásokat, mint az angyalföldi családi házakat!
  A specialisták erőssége, hogy a vevő igényeinek feltérképezése után átfogó ismereteiknek köszönhetően választják ki azokat a lehetőségeket, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek.Ingatlanspecialista azonban nem válhat mindenkiből, az ingatlanközvetítőkkel ellentétben.
  A specialista minősítés feltétele, hogy a szakember

  • megfelelő ismeretekkel rendelkezzen a fő szakterületéül választott ingatlantípusból.
  • Ehhez minimum egy éves szakmai gyakorlat kell, hogy társuljon, ugyanis ennyi a minimális idő, ami kell egy szakterület átlátásához.
  • A specialista továbbá tagja kell, hogy legyen egy szakmai felügyeleti szervnek, amely lehet szövetség vagy egyesület.
   Ez ellenőrizhetőséget és egyben nagyobb szakmai tekintélyt biztosít a szakembernek.
   Az ingatlanspecialistákat itt találhatja meg úgy, hogy a keresőben Ön a saját ingatlanának típusát és elhelyezkedését megadja. 


   Az Ingatlanspecialisták Önnek időt spórolnak!

   Fontos Önnek, hogy ingatlanát a leggyorsabban  – a lehető legmagasabb áron értékesítse?

   Ide kattintva válassza ki saját specialistáját – és kérje ki véleményét!

    

    

    

Kommentek