fbpx

Egy területi-, vagy egyéb módon körül határolt szakterület használati jogát pályázat útján szerezheti meg az arra legalkalmasabbnak minősített ingatlan-szakember.

A pályázható pozíciókat a www.ingatlanspecialistak.hu/szakteruletek oldalon megadottak közül lehet kiválasztani, vagy javaslat tétel útján-, elbírálást követően-, pályázat során megszerezni.

(Azaz ha valaki olyan területet javasol, ami korábban nem volt kiírva, akkor a Bizottság (jelenleg a Szövetkezet elnöksége) döntést hoz arról, hogy felveszi-e a javasolt kategóriát a szakterületek közé, majd azt megpályáztatja.

Egy pozíciót egyidejűleg csak egy ember képviselhet.

A sikeres pályázó a Licensz használatért a Licensz szerződés mellékletében meghatározottaknak megfelelően havi díjat fizet.

A havi alap díj 4.900 Ft.

A Szövetkezet által átadott megbízások sikeres teljesítése esetén az ingatlanspecialista cége az ingatlan közvetítői szerződésben rögzített sikerdíj 80%-át számlázhatja a Szövetkezetnek a pénzügyi teljesítést követő 8 napon belül (amennyiben az ingatlanspecialista önálló vállalkozó, úgy szövetkezeti tagként egyénileg is kérheti a kifizetést közvetlenül a Szövetkezettől).

 

Az ingatlanspecialistának az alábbiakkal kell rendelkeznie:

  • OKJ 52-es szakképesítés
  • Az ingatlanpiacon szerzett min. 1 éves tapasztalat
  • A kiválasztott szakterület ismerete (földrajzi ismeret + piaci ismeret, melynek a pályázati anyagból kell kiderülnie)
  • A pályázat elnyerésétől számított 1 éven belül a kiválasztott szakterületről min. 10 db saját megbízással kell rendelkeznie, és ezt a megbízási mennyiséget folyamatosan kell tartania.

Elvárások a specialistával szemben:

  • Jó megjelenésű, öltözete és viselkedése alapvetően üzleties (nem laza hétköznapi, hanem megbízhatóságot tükröző gondos külső)
  • Az ügyfelek számára folyamatosan elérhető, kommunikációja magas szintű
  • Az etikai kódex szabályait betartja, és magára nézve kötelezőnek tekinti
  • Szakmai tudását folyamatosan fejleszti, a kötelező szakmai képzéseken részt vesz, szakmai tudásáról 2 évente számot ad.
  • Az átadott ingatlan lead - eket 12 órán belül lekezeli, a CRM rendszerben rögzíti az eladóval megbeszélteket és a következő lépést.
  • Az „átadott ingatlan”- nal kapcsolatosan jelentkező érdeklődő ügyfelekkel 24 órán belül kapcsolatba lép, és az ingatlanokról pontos tájékoztatást ad.

 

A specialisták szolgáltatási színvonala ügyfél elégedettségi felmérések segítségével (email-, sms-, vagy telefonos felmérés), valamint próbavásárlásokkal ellenőrizhetőek.

A licenszet 6 hónap elteltével meg kell újítani. Annak, aki a licenszet birtokolja, „előbérleti joga” van abban az esetben, ha a követelményeknek megfelel, és a tagdíjat határidőn belül rendezi. Ha a Licensz birtoklója nem él előbérleti jogával, a pozíció újra pályázati kiírásra kerül, (ezen a korábbi birtokló nem indulhat).

A specialista nem újíthatja meg a licensz szerződését, amennyiben az Etikai kódex szerinti etikai vétséget követ el, vagy rendszeresen az üzletszabályzatnak nem megfelelően jár el.