fbpx

A szobák funkciója #homestaging

Magyarországon a lakások közel fele a 40-60 négyzetméteres kategóriába tartozik, ez jórészt 2-3 szobás ingatlant jelent.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a legtöbb ember a lakástól minimálisan elvárja, hogy rendelkezzen egy nappalival és egy hálószobával.

Ezért, ha eladásra készítünk fel egy lakást, ezt a két helyiséget mutatjuk be, még akkor is, ha eredetileg egy nappalival és egy gyerekszobával  rendelkezett. Ebben az esetben a gyerekszobát hálóvá alakítjuk.

Ennek két nagyon prózai oka van:

- Az egyik, hogy a már emlegetett semlegesítés egy hálószobában könnyebben kivitelezhető, mint egy gyerekszobában.

- A másik oka pedig, hogy egy kétszobás, nappali+hálós lakás vonzó lehet, mind a gyermektelen, mind pedig a gyerekes pároknak. A gyermektelen pároknak egyértelműen szükségük van egy nappalira és egy pihenő helyiségre, a gyermekesek pedig a háló funkció meghagyásával betehetik a kiságyat, vagy ha már nagyobb gyerekről van szó, akkor átalakítják gyerekszobává, a felnőttek pedig a nappaliban alszanak. (Ez fordítva kevésbé működik, hiszen a gyermektelen pároknak nincs szükségük gyerekszobára.)

Természetesen 3 szobás lakás esetén ne bonyolítsuk túl a dolgokat, a 3. szobát nyugodtan meghagyhatjuk gyerekszobának.

***

Szeretnél többet megtudni arról , hogyan tudsz többet kihozni eladó ingatlanodból? Kérdésed van , vagy szeretnél tanácsot kérni eladó lakásod "színpadra állításához"?

Kósa Inez vagyok - eladó lakások felkészítésével foglalkozom.

 

Várom jelentkezésed, szívesen visszahívlak !

Kommentek